El Camí de Cavalls és un camí històric que es remunta a final de l’edat mitjana. Utilitzat antigament per patrulles a cavall per al control de les zones costaneres, ens ofereix avui dia l’oportunitat de descobrir els més bells paratges d’aquesta illa declarada reserva de biosfera per la UNESCO. Tot i que va estar molt temps en desús, la implicació de la societat menorquina va aconseguir que l’any 2010 tornàs a ser transitable en la seva totalitat.

El Camí de Cavalls de Menorca, reconegut com a sender de gran recorregut GR-223, és un sender que voreja l’illa al llarg de 185 km, principalment per la costa, tot i que alguns cops s’endinsa a la marina boscosa de l’interior de l’illa per salvar barrancs i altres obstacles naturals.

El seu accés és apte per a senderisme, cicloturisme i rutes a cavall. La senyalització ve indicada per fites de fusta marcades amb el característic símbol blanc i vermell, a més ofereix informació de les rutes al llarg de tot el recorregut.

El Camí de Cavalls significa molt més que un camí, ja que és el resultat de la lluita de molts illencs que amb amb el seu ímpetu aconseguiren convèncer els polítics que la ruta formava part del patrimoni col·lectiu de la societat menorquina, per la qual cosa havia de ser de lliure pas per a tothom.

En la darrera dècada l’esmentat sender s’ha convertit en un autèntic reclam turístic de Menorca, en el qual a més s’organitzen tot tipus d’esdeveniments esportius durant tot l’any.

error: El contingut està protegit !!