El Camí de Cavalls és un camí històric que es remonta a finals de l’Edat Mitjana. Utilitzat antigament per patrulles a cavall pel control de les zones costaneres, ens ofereix avui dia l’oportunitat de descobrir els més bells paratges d’aquesta illa declarada Reserva de la Biosfera per la UNESCO. Tot i que va estar molt temps en desús, la implicació de la socitetat menorquina va conseguir que a l’any 2010 tornás a ser transitable en la seva totalitat.

El Camí de Cavalls de Menorca, reconegut com a sender de Gran Recorregut GR-223, és un sender que bordeja l’illa al llarg de 185 km, principalment per la seva costa, tot i que alguns cops s’endinsa a la marina boscosa de l’interior de l’illa per a salvar barrancs i altres obstàcles naturals.

Malauradament, amb el pas del temps el camí es va anar desdibuixant, les carreteres, les urbanitzacions, així com les èpoques de pau i democràcia van deixar que el traçat original caigués en desús en la major part de la ruta. La seva recuperació, que ens permet gaudir dels meravellosos paisatges i platges de Menorca, és deguda al gran esforç dels menorquins.

El Camí de Cavalls significa molt més que un camí ja que és el resultat de la lluita de molts illencs que amb amb el seu ímpetu aconseguiren convèncer als polítics de que la ruta formava part del patrimoni colectiu de la societat menorquina per la qual cosa havia de ser de lliure pas per a tothom.